Vitalt livedokument med rätt känsla

Skid Row ”Live in London” (Ear Music/Playground)

Låt oss börja med det tråkiga, vilket givetvis är att ”vår egen” Erik Grönwall har kommit och gått bakom mikrofonen hos veteranerna Skid Row från New Jersey, USA. Synd för nog passade han och hans röst in riktigt bra, vilket inte är det lättaste med tanke på den av nostalgiker ständigt hyllade originalsångaren Sebastian Bach.

En studio- och en liveskiva blev det och nu är alltså Skid Row-kapitlet med Erik historia och vi tar och kikar närmare på det färska livedokumentet Live in London.

Redan från start märks det att Erik trivdes som fisken i vattnet under inspelningskvällen; han låter bra och är supertaggad rakt igenom.

Faktum är att min känsla är att dagsformen var på topp hos samtliga. Det är emellanåt svårt att tro att det är ett band med många år i hårdrockens tjänst som står för underhållningen. Allt som oftast låter det istället mer eller mindre ungdomligt vitalt.

Gängkörerna är dessutom charmigt opolerade och ger extra livekänsla.

Live in London stoltserar med 16 låtar och merparten är föga överraskande mycket starka melodiösa hårdrockslåtar, varav minst en trio kan kallas moderna klassiker (Slave to the Grind, 18 and Life och Youth Gone Wild).

Det känns uppfriskande att Time Bomb från senaste skivan The Gang’s All Here (2022) är näst sist ut, vilket visar en stark tro på det egna nya materialet. Med det sagt tycker jag ändå att ganska intetsägande Tear It Down kunde ha fått ge plats åt en låt från någon av de två första skivorna.

Nu när jag tänker på det känns det mycket märkligt att Skid Row inte släppte ett rejält livedokument när de stod på toppen med Sebastian bakom mikrofonen. Men okej, de tar igen det nu och det med besked så nu ska jag inte älta det.

Till sist måste jag ge en eloge till produktionen; här snackar vi en liveskiva som verkligen låter live och inte det minsta putsad i efterhand och det ger oss lyssnare helt rätt känsla. Jag kan ha fel och det kryllar av studiopålägg, men det låter som sagt live vilket förstås alltid ska vara prio ett när det handlar om ett livedokument.

Bra jobbat av alla inblandade och hatten av för det.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

10 2024

Comments are closed.