Ett glädjefyllt 30-årsjubileum
Doro/Warlock ”Triumph And Agony – Live” (Rare Diamonds Productions)
Düsseldorf må vara huvudstad i Tysklands folkrikaste delstat Nordrhein-Westfalen, men vad är väl det jämfört med att Doro Pesch såg dagens ljus där 1964.
Att hårdrocksvärldens gladaste artist (finns det ens någn bild på henne utan ett leende?) har Düsseldorf som födelsestad känns logiskt sett ur ett hårdrocksperspektiv. Staden är ju känd för konst i massor och att den gamla stadsdelen har hur många ölstugor som helst.
När Warlocks ”största” skiva Triumph And Agony (1987) hyllades med en jubileumsturné sommaren 2017 lämnades inget åt slumpen. Hela skivan framfördes, men inte i kronologisk ordning, och turnépremiären gick av stapeln på Sweden Rock – en festival som Doro har ett gott öga till. Med sig som extra gitarrist hade hon dessutom Tommy Bolan från bandets klassiska sättning.
Givna låtklassiker som I Rule The Ruins, East Meets West, Three Minute Warning, Für Immer, Metal Tango och All We Are sitter givetvis klockrent.
Men sällan eller aldrig tidigare luftade Touch Of Evil, Kiss Of Death, Cold Cold World och Make Time For Love går sannerligen inte heller av för hackor.
När det nu släpps en skiva/dvd/Blu-ray från konserten på Sweden Rock (!) är det Doros skivetikett Rare Diamonds Productions som står bakom.
Och det går att köpa härligheten i flera olika varianter. Varför inte slå till på vad som påstås vara världens största skivomslag, i form av en stor ”pappfigur” med den ikoniska omslagsbilden med skivan i en lucka på Doros mage.
En ”besiktning” av ljud och bild säger att det både låter och ser proffsigt ut, med en skön känsla av en ovanligt proffsig bootleg för det skaver på rätt sätt lite här och där.
På Blu-ray och dvd får vi som bonus en hyfsat lång intervju med en minst sagt nostalgisk Doro som strålar av glädje när hon får prata om sin älskade metal och hon bjuder leende (förstås) på den ena anekdoten efter den andra.
Med facit i hand (denna skiva) känns det extra bra att jag var på plats på Sweden Rock, både i fotodiket och i publikhavet.
Magnus Bergström